Eversa Design logó

2024 meghatározó logódesign trendjei

I. rész

Ha logót szeretnél, érdemes ezeket figyelembe venned!

Ha egy vállalkozás logót szeretne, rengeteg opció áll a rendelkezésére. Próbáltam összeszedni az adott logódesign lehetőségeknél, hogy melyek azok a területek, ahol a legtöbbet lehet kihozni az adott design-ból. Drasztikus változások nem történnek egyik évről a másikra, hiszen a követelmények – amelyeknek az adott logóknak meg kell felelniük – nem változnak.

1. Modern Art Deco

Az Art Deco stílus 1919 és 1939 között virágzott. Merész geometriai formákat, egyenes vonalakat, eltúlzott íveket és sokszor harsány színeket használtak ennél az irányzatnál. Az elegancia és az időtlen csillogás megtestesítője, klasszikus egy kis modern csavarral. Napjainkban már ide is beférkőzött a minimalizmus, ezért itt is jellemző már a letisztultabb, egyszerűbb design.

Gubanc logóterv aranyozott hatás - modern art deco logódesign trend

Gubanc Fodrászat logódesign

Az ingatlan, szórakoztató ipar, vendéglátás és szépségipar számára megfelelő választás. Az érzelmek szempontjából lehet a nosztalgia eszközével élni és így kelteni fel a figyelmet.

2. (Illusztratív) Tipografikus logók

Közkedvelt, kifejező stílus. A megfelelő betűtípus kiválasztása kulcsfontosságú, melyhez még adunk egy kis csavart az ehhez illő, az adott vállalkozás tevékenységére utaló grafika hozzáadásának segítségével.

Az alábbi 7 típust különböztetjük meg:

  • Embléma

  • Képi jeles, grafikát tartalmazó

  • Feliratos, mozaikszavas

  • Monogram (betűjeles)

  • Absztrakt

  • Kabala

  • A fentiek bármilyen kombinációja

Espresso Coffee logó design- Illusztratív tipográfia logódesign trend

Espresso kávézó logódesign

Az általam készített logó az illusztratív tipográfia, tehát a kombináció kategóriába tartozik. Látható, hogy egy bohókás betűtípus és egy kávéfőző grafikája alkotja a logót, mely vizuálisan közvetíti a vállalkozás üzenetét. Egy kellemes, nyugodt környezetben elfogyasztható finom kávé ígéretét kelti.

Ez egy nagyon sokszínű logótípus, amely szinte bármilyen területen használható. A kívánt hangulatokat, érzéseket és célokat a megfelelő grafika, betűtípus vagy ezek kombinációjának kiválasztásával könnyen ki tudjuk fejezni.

3. Színes, merész, harsány

Ez a trend a háttér és logó színe közti kontrasztra épül. Ezek a logók energiát, lelkesedést, vidámságot képviselnek. Dinamikusak és sokoldalúak. Ennek köszönhetően pedig rengetek területen használhatóak.

Ezekben a logókban gyakran használnak élénk, kontrasztos színeket, határozott formákat, egyszerű, könnyen értelmezhető grafikákat, merész betűtípusokat. Önbizalmat, merészséget, innovációs képességet, valamint bátorságot is képviselhetnek.

Egy egyszerű, könnyen felismerhető, de mégis merész logó emlékezetes. 

Tudománybirizgáló logó neon mockup - színes, merész, harsány logódesign trend

Tudománybirizgáló podcast logódesign

A Tudománybirizgáló egy olyan logó, ami mögött egy podcast és blog  bújik meg. Elgondolkodtató, vagy akár a mindennapi életben hasznosítható ismeretek gyűjt össze.

Aki pedig az egész mögött áll, Szabina, egy végtelenül kedves, energikus, sokoldalú és kíváncsi nő. 

A mályva szín a helyes döntések színe is, így tökéletes választás egy tudományos rovathoz. A betűtípus tech hatásának köszönhetően pedig első ránézésre is azt a benyomást kelti, hogy valami titokzatos dologba csöppent az ember.

4. Tervezési elemek kombinációja

Grafikai elemek, változatos betűtípusok és merész színek kombinációját használó típus, mely egyre felkapottabb. Hibrid logónak is szokták nevezni, mivel ötvözi az ikonokat, logókat, szimbólumokat és szöveges elemeket. Adott, a vállalkozásra jellemző tevékenységet vagy tárgyat ábrázoló grafikát tartalmaz, amely könnyen felismerhető, ezáltal a vállalkozás is gyorsan bekategorizálható. Első számú célja, hogy a grafika és a szöveges rész együtt egyfajta védjegyet alkosson.

Ezeknél a logóknál gyakran használnak egyszerűbb geometriai elemeket, harsány színeket és különleges, kifinomult betűtípusokat. Ezzel a típussal igazán emlékezetes logókat lehet létrehozni, amelyek hatékonyan tudják képviselni az adott vállalkozást vagy márkát.

Fürtön Emese Tervező Építész logó - tervezési elemek kombinációja logódesign trend

Fürtön Emese tervező építés logódesign

Vegyük példának a fenti, szintén általam készített logót. Egyszerű grafikai elemeket használva utal a vállalkozás tevékenységére. A ház formája a modern építészetre utal, a színek pedig a békét, az otthon nyugalmát szimbolizálják. A betűtípusok kettőssége pedig Mesi nőiességét, kifinomult stílusát és a szakma szigorú szabályait hivatott képviselni.

Ha kíváncsi vagy további munkáimra, látogass el a portfólió oldalamra.

Ha kiváncsi vagy további blogbejegyzésekre és hasznos tartalmakra, iratkozz fel a hírlevélre most.